Megpróbáltam átállítani a tárhelyen a php verziót, hogy gyorsabban töltődjön be  a weboldal, viszont a következő hibaüzenetet kaptam:

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in /…/wp-includes/wp-db.php:1571 Stack trace: #0 /…/wp-includes/wp-db.php(599): wpdb->db_connect() #1

Nem tudtam mit tegyek, kicsit utánaolvastam mi lehet az oka, mivel a WordPress motor, és a bővítmények is megbízhatóak, frissek, és máshol már működtek. A tárhelyre kezdtem el gyanakodni, hogy ott nem állítok be valamit jól

Rövid keresgélés után meg is lett a hiba oka, mivel a Php 7-es verziójában a mysql helyett PDO vagy mysqli van.

A mysql kiterjesztést egy az egyben kivették a PHP 7-ből, helyette a PDO, vagy mysqli van. Gyorsulni fog tőle a weboldal, mert ugyanaz a kód gyorsabban fut le, több mint 30%-kal csökkenti a weboldal betöltődési sebességét, ez pedig a Google és a látogatók szempontjából sem elhanyagolható.

A WordPress a 4.3-as verzió óta alkalmas a Php 7-es futtatására

Hogyan lehet a fenti hibát javítani?

Először is készíteni kell egy mentést a váltás előtt a fájlokról, és az adatbázisról is.

Ezután a tárhelyen a Php verzió átváltásakor figyelni kell (cPanel-es megoldást mutatok be), hogy a mysqli be legyen jelölve.

Tehát:

  • ha van cache a weboldalon, azt töröljük (én ki is kapcsoltam, plusz a biztonsági bővítményt is kikapcsoltam erre az időre)
  • lépjünk be a tárhelyünk cPanel felületén a php verzió váltáshoz
  • jelöljük be a mysqli jelölőnégyzetet
  • kattintsunk a mentés gombra
  • váltsuk át fent a Php verziót 7-esre
  • kattintsunk a Set as current gombra.

És készen is vagyunk.

Nézze meg a weboldalt, mind az admin felületet, mind a látogatók felületét, ha még mindig talál hibát, akkor az attól lehet, ha régi bővítménye van és nincs frissítve, vagy nem is készült a Php 7-es verziójához változat.

Hasonló cikkek


Pin It on Pinterest

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt!

Ossza meg ezt a bejegyzést barátaival!